Martelmethodes, Kylie Jenner en Picasso November 11 2014


Door: Britt


Oke, meestal als ik s’avonds uit ga dan spring ik even snel onder de douche, gebruik wanneer nodig mijn eigen allure kristalpadje, maak mijn haar half-vast met een schuifspeldje, doe donkerrode oogschaduw, eyeliner en mascara op. En dan ben ik ready to go. Dat is zeg maar mijn normale beauty-ritueel. 

Ik herken de struggle die de meeste vrouwen hebben over ‘what to wear’ ook niet echt. Als ik s’avonds uitga dan bedenk ik me die middag al wat ik aan doe, en hoef ik het dus alleen maar uit de kast te pakken. 

De enige twijfel die ik vaak heb is, doe ik hakken aan of niet? Ik bedoel, er moeten een aantal serieuze afwegingen gemaakt worden voor ik de juiste beslissing kan maken. Hier mijn lijstje met afwegingen:

-Waar ga ik heen? Hoe chique is het feest? Sta ik op gras? 

- Hoelang ga ik? Meer dan 5 uur op hakken staat namelijk gelijk aan de gruwelijkste martelmethodes. 

- Wat voor indruk wil ik maken? (Hakken kunnen intimiderend overkomen)

- En de belangrijkste, met wie ga ik? Ik ben zelf 1,65 en heb veel grote vriendinnen, wat er bijna altijd op neerkomt dat ik wel hakken moet dragen om niet als een soort dwergje achter mijn reusachtige knappe vriendinnen aan te hobbelen.  

Voor sommige speciale gelegenheden, of als ik extreem veel tijd heb dan wil ik nog wel eens ‘out of my way’ gaan en iets anders proberen. 

Dat betekent dat ik mijn kast open doe en tenminste 10 setjes kleding pas, om vervolgens te beslissen dat setje 1 toch de beste keuze is. Daarna ga ik een prachtige smokey-eye creëren, wat resulteert in een gothic-panda look. (helemaal 2014)

En dan doe ik ook nog een poging om mijn lippen ‘Kylie Jenner’-style te stiften. Wat dan weer resulteert in een gothic-panda meets Bassie van Adriaan look. 

Om vervolgens mijn look helemaal te finalizen besluit ik al mijn nagellakjes uit de kast te trekken om vanavond iedereen te imponeren met mijn picasso-nail art. 

En dan begin ik met het lakken van mijn rechterhand (ik ben links) en dan krijg ik hoop, en vertrouwen in mezelf. Misschien gaat het vanavond wel een keer echt lukken. Maar ja dan komt die linkerhand die ik met rechts moet lakken en realiseer ik me, I’m just not that girl! 

Gelukkig ben ik niet de enige: